د. هێڕش قادری
صورت معقول و شورشیان نامعقول کورد تاکنون کوششی در جهت طرح نظری کورد چون یک ایده و نظریه و موضوعی مستقل صورت نگرفته است؛ تحقیقات مستشرقین و دیگریها به دلیل نیتمندی ناشی از رابطهی قدرت و دانش، از یک سو، کورد را به مسائل فولکلوریک و ادبی یا بحثهای زبانی و نژادی محدود کردهاند و از سوی دیگر، نه به عنوان هویت و مجموعهی فرهنگی و تمدنی مستقل، بلکه بخشی از دیگر کلان روایتها بررسی کردهاند. تحقیقات کوردها نیز در تقلیل طرح مسئلهی کورد، دست کمی از دیگریها ندارد یا در واقع، درونیتیافتن همان دیدگاه حاکم دیگریها و مستشرقان است که از یک سو، ژورنالیستها به متفکران قوم تبدیل شدهاند و از سوی دیگر، کوردشناسی به تاریخ ناتاریخ ایلات و عشایر و بحثهای زبانی و نژادی تقلیل یافتهاست یا اهل ادب بدون درکی از تحول تاریخی و مفاهیم سیاسی و فلسفی، مسئلهی کورد را به فولکلوریک تقلیل دادهاند. این نوشتار کوششی است در جهت صورت معقول بخشیدن به شورشیان نامعقول و خارج ساختن مسئلهی کورد از بحثهای زبانی و نژادی از یک سو، و بحثهای فولکلوریک و ادبی از سوی دیگر، که ژورنالیستها و اهل ادب، التفاتی به آن نمییابند. در واقع، در این نوشتار به پدیدارشناسی روح(بدنکامل) کورد در طول تاریخ و دیالکتیک ذهنیت و عینیت پرداخته میشود. در این کتاب قصد دارم، صورتسمبلیک کورد که به فولکلوریک و هنر تجسمی تقلیل یافتهاست، را با زبان فلسفی و مفاهیم سیاسی آشتی دهم و صورت معقول و زبان فلسفه را، با زبان تصویر ههلپهرکی آشنا کنم تا کورد از حالت ابژینگی و متهم به حالت سوبژینگی و قاضی دست یابد.
تاکنون کوششی در جهت طرح نظری کورد چون یک ایده و نظریه و موضوعی مستقل صورت نگرفته است؛ تحقیقات مستشرقین و دیگریها به دلیل نیتمندی ناشی از رابطهی قدرت و دانش، از یک سو، کورد را به مسائل فولکلوریک و ادبی یا بحثهای زبانی و نژادی محدود کردهاند و از سوی دیگر، نه به عنوان هویت و مجموعهی فرهنگی و تمدنی مستقل، بلکه بخشی از دیگر کلان روایتها بررسی کردهاند. تحقیقات کوردها نیز در تقلیل طرح مسئلهی کورد، دست کمی از دیگریها ندارد یا در واقع، درونیتیافتن همان دیدگاه حاکم دیگریها و مستشرقان است که از یک سو، ژورنالیستها به متفکران قوم تبدیل شدهاند و از سوی دیگر، کوردشناسی به تاریخ ناتاریخ ایلات و عشایر و بحثهای زبانی و نژادی تقلیل یافتهاست یا اهل ادب بدون درکی از تحول تاریخی و مفاهیم سیاسی و فلسفی، مسئلهی کورد را به فولکلوریک تقلیل دادهاند. این نوشتار کوششی است در جهت صورت معقول بخشیدن به شورشیان نامعقول و خارج ساختن مسئلهی کورد از بحثهای زبانی و نژادی از یک سو، و بحثهای فولکلوریک و ادبی از سوی دیگر، که ژورنالیستها و اهل ادب، التفاتی به آن نمییابند. در واقع، در این نوشتار به پدیدارشناسی روح(بدنکامل) کورد در طول تاریخ و دیالکتیک ذهنیت و عینیت پرداخته میشود. قصد دارم، صورتسمبلیک کورد که به فولکلوریک و هنر تجسمی تقلیل یافتهاست، را با زبان فلسفی و مفاهیم سیاسی آشتی دهم و صورت معقول و زبان فلسفه را، با زبان تصویر ههلپهرکی آشنا کنم تا کورد از حالت ابژینگی و متهم به حالت سوبژینگی و قاضی دست یابد.
کتاب_دوم دکتر هێڕش (ذکریا) قادری تحت عنوان “صورت معقول و شورشیان نامعقول” که حاوی مطالبی در مورد فرهنگ و سیاست می باشد، چاپ شده و اکنون در دسترس تاریخ پژوهان قرار دارد. در این نسخه به بررسی هبوط «خوددا» به پردیس و صعود بشر به فردوس تا مرگ خدا و بازگشت «خوددا» خواهد پرداخت.
مطالعه کامل و دقت در پرهیز از انتشار دیگر نسخ توصیه میشود، فایل PDF این کتاب در ذیل پست قابل دسترسی میباشد.
- پیام لیوان سروته اوجالان - 12/30/2024
- پەیامی پەرداخی سەروبن ئۆجالان - 12/30/2024
- نامە تاریخی شیخ محمود حفید - 12/28/2024